Er werkt iets niet... Mail de webmaster even (webmaster@ju87.nl), dan fixt ie het!

Geschiedenis

De Ju is een huis met Geschiedenis. Een lange en mooie geschiedenis, waarin de Clinique is uitgegroeid tot wat ze vandaag de dag is: Een huis met talrijke tradities; Het onderdak en de basis voor mooie gekken die zichzelf ontwikkelen tot enthousiaste, ondernemende en capabele gasten. Gasten die zich bovendien, naast al hun andere bezigheden, volop inzetten om de Ju nog mooier te maken dan ze al is.

De Ju is geen doorsnee studentenhuis. Dat blijkt al uit het feit dat het het enige studentenhuis in de straat is, tussen alle gezinnen en stelletjes in. Hoe komt het dat hier dan toch een studentenhuis ontstaan is? Dat hebben we te danken aan Prof. Dr. Henk Dorgelo, hoogleraar en later Rector Magnificus aan de TH Delft (nu TU Delft), oprichter van de studie Technische Natuurkunde aan de TH Delft en medeoprichter en eerste Rector Magnificus van de TH Eindhoven (opgericht op 19 september 1957, nu TU Eindhoven).

De oprichting van de TH Eindhoven betekende ook de oprichting van ons Huis. Toen Prof. Dr. Dorgelo verhuisde naar Eindhoven heeft hij het huis verkocht aan de studentenhuisvesting, omdat hij graag wilde dat het huis voort zou bestaan als studentenhuis. Dit heeft ergens in het voorjaar of de zomer van 1956 plaatsgevonden. De eerste bezetting waren direct al studenten van het Delftsch Studenten Corps, die vanaf dat moment zijn gaan bouwen aan de Ju zoals we die nu kennen.

Het huis zelf is in 1929 gebouwd en heeft dus het grootste deel van haar tijd als studentenhuis gediend. Vandaag de dag wordt daar nog altijd goed van genoten!